maanantai 8. joulukuuta 2014

Pienelle miehelle pieni takki

Ystävälleni syntyi pieni poika ja tiesin heti, että haluan antaa itsetehdyn lahjan. Langat ostin Tampereen Kädentaidot -messuilta ja neulominen alkoi heti kotiin palattuani. Ajattelin, että pieni villatakki valmistuu paksusta langasta nopeasti, mutta eihän se ihan niin mennytkään.


Ensimmäisen version aloitin 5mm puikoilla, pienemmän koon mukaisesti. Pääsin hieman kainaloiden alapuolelle, kun totesin ettei niin pieni takki voi mahtua kenellekään. Neuletiheyskään ei ollut ihan kohdillaan. 
Uusi yritys... 6mm puikot ja isomman koon silmukkamäärä. Tällä kertaa tein takin loppuun asti näillä mitoilla. Kauluksen ja nappilistan silmukoita olisi voinut poimia enemmänkin, kuin mitä ohjeessa neuvottiin. Nappilista kiristi hieman, mutta tilanne helpotti pingotuksessa.
Näin pientä takkia oli yllättävän hankala neuloa paksusta langasta. En saanut neuleesta niin siistiä kuin olisin halunnut, mutta toivottavasti se lämmittää hyvin vaikka hieman epätasainen onkin.

Väri näyttää kaikissa kuvissa erilaiselta, mutta ensimmäinen kuva taitaa olla lähimpänä todellisuutta.

Malli: Baby Sophisticate
Lanka: BC Garn Semilla Grosso 160g, väri 111
Ravelry: Minitakki

4 kommenttia:

 1. Onpa söpö pikkumiehen takki!

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno takki ja upeita kuvia. Olet hurjan taitava neulomaan ja valokuvaamaan! Mahtavaa, että olet aloittanut blogin pitämisen! Leppoisaa joulun aikaa ja paljon uusia kerroksia ensi vuodelle.
  Toivottaa entinen työtoverisi, nykyinen Hattulanpoika..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa, että olet käynyt täällä katselemassa. :) Toivottavasti joulusi on mennyt hyvin. Ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2015! Tule käymään töissä moikkaamassa, jos joskus liikut niillä suunnilla!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...