sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Peitto pienokaiselle


Kerroin aiemmin, että helmikuu ja hieman myös maaliskuuta meni virkatessa, mutta valmistuneen työn jouduin pitämään salassa ettei yllätys menisi pilalle. Nyt voin paljastaa mitä olen virkkaillut.

Rakkaalle ystävälleni syntyi pieni tyttö ja halusin ehdottomasti tehdä heille lahjan itse. Olin nähnyt Prinsessajuttu-blogissa ihanan vauvanpeiton ja miksipä sitä kehittelemään jotain uutta ja ihmeellistä, kun kaunis malli ja ihanat värit oli jo keksitty ja hyväksi todettu.

Mallin nimi on Paju ja se löytyy Jan Eatonin kirjasta; 200 virkattua ruutua. Itse en kuitenkaan tuota kirjaa omista, mutta netistä löytyi montakin eri ohjetta Paju-ruudusta. Tämä minun versio on yhdistelmä parista erilaisesta ohjeesta ja hieman erilainen kuin alkuperäinen Paju-ruutu.

Paloja peitossa on yhteensä 54 kappaletta ja peitosta tuli aika iso, mutta halusin, että peitto toimisi käytössä myös myöhemmin pienokaisen jo kasvettua. Lankana on Hjertegarn Blend Bamboo, josta värit: valkoinen 1000 275g, beige 4950 160g, vaaleanpunainen 4951 187g. Lankaa meni yhteensä 622g.
Tästä työstä jäi todella hyvä mieli ja rakkaalle ystävälle on mukava antaa ajatuksella tehty lahja.

15 kommenttia:

 1. Todella upea peitto! Ystäväsi on onnekas <3

  VastaaPoista
 2. Kaunis malli, hyvät värit, siisti jälki; upea kokonaisuus!

  VastaaPoista
 3. Hyvin valitut värit! Kaunis lopputulos :) Innoittaa laitamaan omalle to-do-listalle peitolle :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille ihanista kommenteistanne! Lahjansaaja näytti pitävän peitosta ja vaikutti aidosti ilahtuneelta. Eli lopputulos oli erittäin palkitseva. :)

  VastaaPoista
 5. Voi ihana rakas sari. Tämä on ilonan peitto. Lahja oli niin kaunis ja uniikki. Ja kuinka paljon olet nähnyt vaivaa lahjan tekemisestä. Olet oikea ihana aarre. Kiitos tuhannesti.

  VastaaPoista
 6. Heitin sinulle palkinnon

  http://knitcrochenator.blogspot.fi/2015/07/liebster-award.html

  VastaaPoista
 7. Kaunis peite, ajatuksissa olisi tehdä tyttärelle päiväpeitto samalla ohjeella. Muistatko miten noita värejä meni? Samassa suhteessa vai jotain enemmän kuin toista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen vastauksen viivästymistä... "Värit: valkoinen 1000 275g, beige 4950 160g, vaaleanpunainen 4951 187g. Lankaa meni yhteensä 622g."

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...