torstai 1. tammikuuta 2015

Vuosi 2014

Olen huomannut, että vuoden vaihtumisen jälkeen moniin blogeihin ilmestyy katsaus viime vuonna valmistuneista töistä. Halusin itsekin toimia samoin, koska on hauska muistella mitä kaikkea sitä onkaan vuoden aikana saanut valmiiksi.


Vuosi 2014 oli minulle neulomisen suhteen hyvin käänteentekevä. Olen neulonut lapsuudesta saakka, mutta vasta viime vuonna opettelin kunnolla lukemaan englanninkielisiä neuleohjeita ja sen jälkeen edessäni avautui aivan uusi maailma. Aiemmin neuloin tuttuja ja turvallisia töitä, joihin ei välttämättä tarvinnut edes ohjetta, mutta nyt olen paljon rohkeammin tarttunut huomattavasti vaikeampiin haasteisiin ja se on ehdottomasti kannattanut. Olen vuoden aikana oppinut todella paljon uusia asioita neulomisesta. Ideoita tuntuu olevan ihan liikaa ja kaikkea ei kerkiä totetuttamaan millään. Valmistuneita töitä olisi varmasti useampia, jos aikaa neulomiseen riittäisi enemmän.

Pitkäaikaisen haaveenikin toteutin, eli perustin tämän blogin. Tämä on minulle vielä aivan uusi ja vieras maailma, mutta opettelen koko ajan ja yritän kehittyä blogin kirjoittamisessa. Otan mielelläni myös palautetta ja kehitysideoita vastaan!  
Ihanaa, että muutama lukijakin on tarttunut matkaan mukaan. Kiitos teille kaikille, jotka olette käyneet täällä lukemassa!

Tässä yksi kuva jokaisesta viime vuonna valmistuneesta työstä:

Tämä neule on ollut ehkä vuoden onnistunein työ. Paitaa on tullut pidettyä usein, lanka on ihanaa ja malli on erittäin mieluisa.

3 in 1
 Aiempina vuosina olen neulonut itselleni yhteensä vain kaksi vaatetta, mutta tänä vuonna innostus iski ja neuloin itselleni yhteensä kuusi paitaa/takkia. Kaksi vaatetta päätyi myös muiden käyttöön.

Pörröpaita
Pörröpaita
Mon petit gilet raye
Pitsiä
Etude in stripes
Nappitakki

Armas
Minitakki
Minitakki

Huivien neulominen on todella antoisaa. Neulomisen jälkeen huivit usein näyttävät epämääräisiltä mytyiltä, mutta pingotuksessa näkee millaisen huivin on oikeasti saanut aikaiseksi. Viime vuonna valmistui seitsemän huivia, joista osa oli lahjoja.


Meadow Grass
Harmaus väistyy
Nurmilintu
Cladonia
Haruni
Joulukukka
Nurmilintu 2


Lapasille on aina tarvetta, mutta jostain syystä viime vuonna valmistui vain yhdet lapaset. Muutamia suunnitelmia lapasten suhteen on valmiina mielessä, että toivottavasti ne tulisi tänä vuonna toteutettuakin.

Koiraneidot

Myssyjä jäi kolme omaan käyttöön ja yksi lähti lahjaksi.


Rustling Leaves Beret
Raita
Pipo
Myssy

Vanhassa talossa on aina kylmät lattiat ja siksi jalkoihin tarvitaan monenlaisia lämmittimiä. Näistäkin osa on tehty lahjoiksi.

Joulutossut
Huopikkaat
Felted Slippers

Liukuraidat
Jääkide
Merenkulkija
Karuselli

Pehmoleluja tulee tehtyä todella harvoin, mutta yksi pöllö valmistui jämälangoista. Tällaisia pieniä maskotteja on mukava tehdä välitöinä, että jatkossa niitä saattaa valmistua useamminkin.

Pöllötys

Tykkään virkkaamisesta, mutta viime vuonna valmistui vain yksi kukkaro. Olen huomannut, että virkkaaminen kipeyttää kyynärpäätä ja rannetta paljon enemmän kuin neulominen ja se on yksi syy siihen miksi virkkaus on jäänyt niin vähiin. Tähän keväiseen kuvaan on hyvä lopettaa viime vuonna valmistuneiden töiden esittely.

Kukkaro
 

Ihanaa uutta vuotta 2015 kaikille!

22 kommenttia:

 1. Voihan neuloosi!
  Nuo sun puserot, huivit on mielettömän upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuloosipa hyvinkin! Se tauti iski viime vuonna oikein kunnolla. :)

   Poista
 2. Ihan mahtava kuvakavalkadi, hienoja neulomuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan vasta pari vuotta sitten innostuin kunnolla kuvaamaan neulomuksiani. Aiemmin tuli otettua vain joku pikainen kuva tai sekin saattoi unohtua kokonaan. Vielä kun oppisi käyttämään kameraa kunnolla. :)

   Poista
 3. Olen täällä ennekin käynyt kun jotkut kuvat olivat tutunnäköisiä. Kyllä olet taitava neuloja ja kuvat tuovat sen hyvin esille. Tällaista blogia on ilo seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tervetuloa seuraamaan blogiani! :)

   Poista
 4. Todella kauniita neuleita kaikki. Käytät värejä todella monipuolisesti ja kauniisti yhdessä. Valokuvatkin ovat upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itselläni on välillä sellainen olo, että väreiksi valikoituu aina jotain punaista tai violettia, mutta olihan sitä tullut viime vuonna jotain muitakin värejä käytettyä. :)

   Poista
 5. Oletpa ollut aikaan saapa ja kuinka upeita töitä. Jäänpä seuraamaan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa seuraamaan blogiani! Jatkoa tulee ihan varmasti.. Ideoita on mielessä paljon, mutta aikaa toteuttamiseen ei riitä ihan niin paljon kuin toivoisi. Sen takia postauksia tulee hitaasti, mutta varmasti.

   Poista
 6. Nappitakki ja jääkidesukat näin ensivilkaisulta nousi minun suosikeiksi :) ihana blogi sinulla, nimi on hauska!:) lisäänkin tämän lukulistalleni.. Itsekin kokosin vuoden käsitöitä, mutta eivät ole kyllä verrattavissa näihin sinun upeisiin luomuksiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja tervetuloa lukijaksi! :) Kävin tutustumassa blogiisi ja olet tehnyt todella kauniita käsitöitä! Erityisesti ihastuin tekemiisi ruusukepipoihin! :)

   Poista
 7. Todella hienoja töitä. Huivit olivat mielettömän kauniita ja mallit upeita. Vuoden aikana olet kyllä paljon ehtinyt tehdä valmiiksi. Itselläni jää helposti suuremmat projektit kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä teen usein isompien projektien kanssa samaan aikaa toista pienempää työtä, että voi välillä vaihtaa neulomusta, jos alkaa kyllästyttämään. :)

   Poista
 8. Upeita töitä tosiaan. Mustat huopikkaat ja etenkin postauksen ensimmäinen paita ovat erityisen kauniita. Huomasin ettei blogiasi löydy blogilistalta, jonka kautta itse blogeja seuraan. Täytyy laittaa muuten muistiin että tulee käytyä toistekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen vielä vähän pihalla kaikesta bloggaamiseen liittyvästä ja vasta kommenttisi jäljeen tutustuin tuohon blogilistaan, mutta nyt kirjoituksiani pitäisi pystyä seuraamaan myös sitä kautta. :)

   Poista
 9. Sattumalta eksyin blogiisi ja jään ehdottomasti kuulolle :) Ihania tekeleitä, eteenkin nuo upeat huivit miellyttävät omaa silmää. Käsitöitä tulee itsekin tehtyä mutta liian vähän tulee kuvattua. Se voisikin olla missio, saada blogiin myös käsityöpostauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että eksyit tänne! :) Kuvista on mukava myöhemmin katsella, että mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä. Eli kamera vaan ahkeraan käyttöön aina kun joku käsityö valmistuu! :)

   Poista
 10. 3in1 aivan upea keksintö! Joulutossusi ovat niiiiiin ihanat! Pitsiäkin olet oivallisesti keksinyt neuleeseen yhdistää, kaunis! Ja värisilmäsi näyttää olevan aivan pettämätön! Kiitos ihanasta blogistasi jota on ilo käydä aina vilkaisemassa : )
  Neulerikasta alkanutta vuotta Sinulle ja kaikille blogisi lukijoillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! Tässähän menee ihan hämilleen, kun noin paljon kehutaan. :)

   Poista
 11. Upeita töitä ja aivan ihana blogi sinulla <3 Ilosofian vinkistä löysin tänne ja jään ehdottomasti kuulolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mukavaa, että löysit blogini ja tervetuloa! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...