perjantai 21. marraskuuta 2014

Sukat ja tekniikkavinkkejä

Vaaleansinistä lankaa ei yleensä minun neulomuksissa paljoa näy, mutta tykkään siitä, miltä tämä sukkamalli ja sininen lanka näyttävät yhdessä. Pitsiosuudesta tulee mieleen jääkiteet ja siitä sukat saivat nimensäkin. Langan väri ei ehkä kuulu suosikkeihini, mutta lanka ehdottomasti kuuluu. Louhittaren Luolan Väinämöinen on mukavaa neulottavaa ja ihania värivaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka paljon!
Malli on helppo, nopea neulottava ja vielä ilmainenkin. Välillä käy niin, että neulon vähän liian innoissani ja muistan lukea ohjetta vasta jälkikäteen. Näin kävi myös tällä kertaa ja koska inhoan purkamista, sukan kantapää ei ole tehty täysin kuten ohjeessa lukee, mutta hyvin toimii myös tämä sovellettu versio.


Malli: Blackrose Socks
Lanka: Louhittaten Luolan Väinämöinen 65g, väri: Haltia
Ravelry: Jääkide


Joskus en tykännyt sukkien neulomisesta, koska silmukoiden poiminta kantalapun reunasta ei ottanut onnistuakseen. Aina jäi rumia reikiä ja sehän vasta harmitti. Ongelmaan on loistava ratkaisu ja haluan jakaa vinkin myös teille, jos joku taistelee saman ongelman kanssa. Eli käykääpäs kurkkaamassa aiheesta video.

Suosittelen myös katsomaan tämän videon: Twisted German Cast On. Hyvä tekniikka silmukoiden luomiseen, jos halutaan todella joustava reuna. Sopii hyvin esimerkiksi sukkiin, lapasiin, pipoihin ja mihin vaan.

6 kommenttia:

 1. Kauniit sukat. TÄytyy laittaa ohje talteen. Mä tykkään tehdä sukkia, missä pitsiraita sivussa tai päällä. Väiskiäkin on jemmassa muutama vyyhti. Hyvä ehdokas tämä malli niille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voin lämpimästi suositella tätä sukkamallia! Hyvin yksinkertaisella pitsillä saa aika näyttävät sukat aikaiseksi. :)

   Poista
 2. WAU!!! minkälaista jälkeä!!! Noin siistejä sukkia en vielä ole aiemmin nähnyt! Ja tuo kantapään kiila!!! MINEN KESTÄ!!! :) Kiitos vinkeistä! Pitänee ottaa heti sukat työn alle ja testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritä nyt kestää vaan! :) Joko kerkisit testaamaan vinkkejä?

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Itsekin tykästyin tähän malliin kovasti! Helppo ja nopea neuloa, mutta silti tulee kivannäköiset sukat.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...