sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kelohonka

Täällä ollaan edelleen, vaikka alkuvuosi on ollut luvattoman hiljaista käsitöiden ja blogipäivitysten suhteen. Ihanaa, että hiljaiselosta huolimatta uusia lukijoita on tullut blogiani seuraamaan. Tervetuloa kaikille! Tästä saan varmasti osittain kiittää Ilosofiaa-blogin Johannaa ja hänen antamaansa tunnustusta ja kauniita sanoja. Kiitos Johanna!

Olen minä jotain sentäs valmiiksikin saanut. Innostuin pitkästä aikaa virkkaamaan ja siinä touhussa menikin koko helmikuu ja vähän maaliskuutakin, yhteensä 33 päivää. Pääteltäviä langanpäitä kertyi yli 450, mutta nekin on jo hoidettu. Haluaisin esitellä valmistuneen työn, mutta se on menossa lahjaksi ja en halua yllätyksen menevän pilalla, joten työ saa vielä odottaa piilossa.

Viime vuosi meni todella vahvasti neulomisen parissa ja muut käsityöt jäi hyvin vähälle huomiolle. Vuoden vaihtuessa päätin, että tänä vuonna opettelen uusia tekniikoita ainakin ompelemisesta. Ei ompelukone minulle mikään vieras kone ole, mutta sen käyttö on lähinnä painottunut verhojen ompelemiseen ja muutamiin verhoilutöihin. Tutustuin vähän aikaa sitten Pinterestin ihmeelliseen maailmaan ja voi mikä ihanan kamala paikka. Siellä tulee vietettyä ihan liikaa aikaa, mutta niin paljon kivoja ideoita löytyy kokeiltavaksi. Löysin monia sivuja, joissa on selkeitä opastuksia/ohjeita ompelutöihin ja sieltä löytyi myös tämä ohje: Box bag

Tähän asti keskeneräiset neuleet ja virkkaukset on lojunut kaapeissa ja sohvan nurkassa erinäisissä muovikasseissa tai muuten vain sikinsokin jossain kopassa (tai kopan vieressä). Eli tarvitsen ehdottomasti erikokoisia projektipussukoita keskeneräisille töille.

Kaapista löytyi Vallilan Kelohonka-kankaan jämiä ja niistä sain aikaiseksi tällaisen pussukan. Kaikki osat ei osunut ihan millilleen oikeaan kohtaan, mutta olen silti tyytyväinen lopputulokseen.Ja kun kerran vauhtiin pääsi, niin mitä sitä himmailemaan. Seuraavaa pussia vaan kehiin... Tässä yhdistelin muutaman eri ohjeen vinkkejä ja loput sävelsin itse.Ja näin on valmistunut kahdelle keskeneräiselle käsityölle omat projektipussit. Nyt kun ompelukone on kaivettu esille, tuskin ompeluinnostus näihin kahteen pussukkaan päättyy...

8 kommenttia:

 1. Kauniit pussukat, noita tartteis tehdä itsellekin.. Ja ompas teil siel jo keväistä =-O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä on tosiaan kevät jo tullut kovalla vauhdilla! :)

   Poista
 2. Ihanat pussukat! Itselläkin on ollut jo pitkään projektipussin teko mielessä, mutta vielä on hirvittänyt ompelukoneen esille kaivaminen. Postauksestasi sai lisäpuhtia yritykselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelukone pitäisi olla aina pöydällä valmiina, niin tulisi ehkä helpommin aloitettua ompeleminen. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä kangas on hienoa kuvioltaan ja mukavan tukevaa tällaisiin pussukoihin.

   Poista
 4. Ihania pussukoita! Tällaisia pitäisi minunkin innostua ompelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällaisia pieniä ompelutöitä on mukava tehdä, koska ne valmistuvat niin nopeasti.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...